Sparbu og Stod
21 August 2004

Red:  Åsmund Ystad
Prod:  Lars Erik Brattås

21 August 2004

- Lær av Fulufjäll

WWF er overbevist om at bygdefolket før eller siden tar til fornuft.


Sigurd Smidesang Rønningen

- Verken PAN-park eller WWF ønsker å forby høsting fra naturen, som faktisk er en viktig del av miljøvernet. Det vi sier er at vi bør ta oss råd til å holde en liten flik av de flotteste nasjonalparkene våre urørt. Slik kan vi tiltrekke oss kjøpesterke økoturister, sier generalsekretær Rasmus Hansson i WWF.

Han oppfordrer skeptiske nordmenn til å ta turen over svenskegrensa. Ifølge generalsekretæren går PAN-parken i Fulufjäll "helt utrolig bra".

- Suksessen gjør at vi ikke gidder å stresse noe særlig med dette spørsmålet. Før eller siden vil en av nasjonalparkene på norsk side innse hvilke enorme inntjeningsmuligheter urørt villmark representerer. Når det skjer vil ikke resten av verneområdene ikke være sene om å løpe etter, spår Hansson.

I gårsdagens Nationen ble WWF sterkt kritisert av Åsmund Ystad i Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk, som mente organisasjonen bevisst svartmalte forvaltningen av norsk utmark.

- Kritikken er bak mål. Vi skryter selvfølgelig av Norge når det er grunn til det, men forbeholder oss retten til å si fra når ting går i feil retning. Det er mulig å ha to tanker i hodet samtidig, og når det gjelder nasjonalparkene er jeg overbevist om at tradisjonell høsting kan gå hånd i hånd med økoturisme i fredede kjerneområder, sier Hansson

Adresse:Postboks 40, 7701 Steinkjer
Telefon:975 95 119
Telefaks:74 16 62 36
E-post:aksjonen@rovdyr.org
Hjemmeside:http://www.rovdyr.org